DSB fortsetter sin støtte til FN i Mosambik

DSB har siden midten av mars støttet FNs arbeid i Mosambik i forbindelse med orkanen "Idai" med en IKT-ekspert. På grunn av fortsatt behov blir oppdraget forlenget med tre uker.

Fredag 5. april ble det sendt en ny ekspert for å rotere med den nåværende. Svein Kjørsvik reiste 5. april til Mosambik.

Den humanitære situasjonen etter syklonen "Idai" herjinger i Mosambik og nærliggende land er fortsatt alvorlig. FNs kontor for koordinering av humanitære saker i Geneve (UN OCHA) har bedt om fortsatt støtte til sitt arbeid. Det dreier seg om å gi støtte til et operasjonssenter som er opprettet på flyplassen i kystbyen Beira.

Frode Tangen har vært i arbeid i Beira i den første perioden og han blir nå erstattet av Svein Kjørsvik, som er et erfarent medlem av DSBs team for feltmessig IKT-støtte (Norwegian UNDAC Support). Oppdraget vil vare i nye tre uker, og er finansiert av Utenriksdepartementet.

- Selv om verdenssamfunnets søkelys mot Mosambik er blitt mindre, betyr det ikke at lidelsene for befolkningen er over. Det er fortsatt behov for støtte, og vi er glade for at vi har anledning til å gi dette til FN. Det å gi humanitær støtte basert på reelle behov og grundige vurderinger, er noe vi hele tiden har lagt vekt på for vårt internasjonale arbeid, sier seksjonssjef Jørn Atle Moholdt i DSB.