Praktisk info til deg som skal på kurs

Her finner du praktisk informasjon, som hvordan du kommer deg til Starum og hva du skal ha med deg.

Når skal jeg møte?

Innsjekkingen skjer i kompetansesenterets resepsjon. Resepsjonen er betjent fra 0800 - 1530 i ukedagene.

Ved kursstart mandag morgen klokken 0800 er det anledning til å møte søndag kveld senest kl 2300. Av hensyn til dine romkamerater, anmoder vi om at dette tidspunktet blir respektert.

Ved behov for assistanse utenfor dette tidsrommet kan du ta kontakt med vakthavende på 61 14 10 00.

Husk å ta med kvitteringene for utlegg du har på reisen. Ta også med gyldig ID (førerkort/pass/bankkort med bilde).

Hvordan kommer jeg meg til Starum?

Buss: Fra Gardermoen eller Oslo S (bussterminalen) tar du Nettbuss express NX15 i mot Gjøvik. Du må gå av på holdeplassen på Bilitt. Her blir du hentet ved ankomst klokken 1915 og 2215. Ønsker du å bli hentet tidligere enn disse tidene, tar du kontakt med vakthavende på Starum;  61 14 10 00.

Ved bruk av egen bil/mc: Utbetaling av reisekostnader følger et hovedprinsipp som betyr at du får utbetalt det som for Staten er det rimeligste alternativet. Det vil i praksis si kollektiv transport. Ved samkjøring kan egen bil benyttes som transportmiddel, men du vil bli godtgjort med kilometergodtgjørelse i henhold til Statens reiseregulativ. Vi har gratis parkering.

Har du GPS i bilen, og vil bruke denne for å finne fram: UTM 32V 6730190 - 0603650

Vegbeskrivelse: Her er et enkelt kart som viser vei til Starum. Gateadressen er Starumsvegen 86, 2850 Lena. 

Fly: Skal du fly tur/retur Gardermoen må du kontakte ditt sivilforsvarsdistrikt for bestilling av flybilletter.

Hva skal jeg ta med?

Du må ha med toalettsaker og sivile klær, eventuelt treningsklær og badetøy. Sengetøy og håndklær får du utdelt. Undervisningen foregår både i klasserom og utendørs, så du må påregne fysisk aktivitet under kurset.

Administrativt

Opplæringen gjennomføres på hverdager mellom klokken 0800 og 1530. Normalt får du fri på ettermiddagen/ kvelden og i helgene. Vi gjør også oppmerksom på at kontantsalg ble avviklet 1. juni 2014, etter denne datoen er det kun mulig å betale med kort.

Lønn og godtgjørelser

Les om lønn og godtgjøring på denne siden. Her finner du også forklaring til lønnslippen.

Hvor og hvordan skal jeg bo?

Grunnkurs: Kaserna er hovedinternatet ved kompetansesenteret, med alt fra firemannsrom med køyesenger til dobbeltrom. Dette er det store bygget på nedsiden av oppstillingsplassen. I kjelleren finner du vaske-/tørkerom, så du får vasket klærne dine mens du er hos oss.

De andre kurshotellene ligger på den andre siden av oppstillingsplassen, og heter Texas og Nybrakka. Texas har 10 enkeltrom, Nybrakka har 16 enkeltrom.
Spisesalen er åpen til frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Særskilt kost krever legeerklæring.

Hva kan jeg gjøre på fritiden?

Hovedbygningen er stedet å være på kveldene. Her har vi bar/kiosk, musikk, tv, playstation, biljardbord med mer. Det er utsalg mandag, onsdag og torsdag klokken 1900 - 2200. Kun kortbetaling.

Drengstua er det andre bygget å være på ettermiddag/kveld. Her er det tv på storskjerm, små sofagrupper og brettspill.

Vi har eget bordtennisrom, i tillegg til trimrom for styrke- og utholdenhetstrening. Ønsker du å tilbringe fritiden utendørs, er det utmerkede muligheter for friluftsliv i området rundt leiren - sommer som vinter. Vinterhalvåret setter vi opp busstransport til Raufoss Badeland én dag i uken.

Vi låner ut sykler, fotball og diverse utendørsspill om sommeren. Langrennski kan du også låne. Ønsker du å benytte deg av dette tar du enten kontakt med resepsjonen, kursleder eller vakthavende.

Kontaktinfo

Ønsker du mer informasjon før du kommer til Starum? Ta kontakt med kompetansesenteret via vårt sentralbord på telefonnummer 61 14 10 00, så vil vi hjelpe deg.

Vi håper du får et hyggelig opphold hos oss!

Fritak fra kurs og opplæring

Tjenestepliktige kan søke om fritak fra kurs og øvelser. Det er kun den tjenestepliktige som er søknadsberettiget. Det er det enkelte sivilforsvarsdistrikt som behandler søknader om fritak fra kurs og øvelser.

Ved fritak fra kurs vil man på et senere tidspunkt bli innkalt til et tilsvarende kurs.

Oversikt over fritaksgrunner

Fritak fra kurs, øvelse og annen sivilforsvarstjeneste kan innvilges på grunnlag av: