Når skal jeg være på Starum?
Du har mulighet for å møte på Sivilforsvarets kompetansesenter på Starum dagen før kursstart mellom kl. 16:00 og 23:00.
Når du sjekker inn i vår resepsjon, skal du ha innkallingsbrevet og gyldig legitimasjon som førerkort, pass eller liknende klart. Er det ingen i resepsjonen når du kommer, kan du ringe vakten på telefon 41 30 55 21.
Det er ikke lov å møte ruspåvirket til tjeneste. Alkohol og andre rusmidler eller bedøvende midler er forbudt i leiren og under tjeneste.
Hvordan kommer jeg meg til Starum?
Skal du ta fly tur/retur Oslo lufthavn Gardermoen, skal du kontakte ditt sivilforsvarsdistrikt for bestilling av flybilletter.
Ankommer du Oslo lufthavn Gardermoen ettermiddagen/kvelden før kursstart, har vi satt opp busstransport fra "JVB Tur". Avreise med buss fra OSL henholdsvis klokken 18:00 og klokken 21:00. Informasjon om hvor du finner bussen ser du på informasjonstavlen i avgangshallen. Bussen står oppført under "Charterbuss" og er merket med Starum og Sivilforsvaret. Er flyet ditt forsinket – og du ikke kommer til å rekke bussen klokken 21:00 – ring vakten på telefon 41 30 55 21.
Kommer du med lokalbuss, for eksempel med buss B46 fra Gjøvik til Lena, skal du gå av ved bussholdeplassen "Starum". Derfra er det rundt 1.000 meter via Starumslinna til Starum. Vår adresse er Starumsvegen 8 6, 2850 Lena. For andre bussruter, sjekk www.entur.no.
Kommer du med egen bil, skal du følge skiltene mot Gjøvik. Starum ligger på strekningen mellom Gjøvik og Minnesund.
- Kommer du sørfra, møter du skiltet på Bilitt.
- Kommer du nordfra, møter du skiltet "Starum" ved avkjøringen til Kapp.
Følg Mjøsvegen (Fv92) til du møter skiltet "Sivilforsvaret", og følg Starumsvegen til Sivilforsvarets kompetansesenter. Du får anvist parkeringsplass når du sjekker inn. El-billadere er tilgjengelige med appen Charge365.
Du vil få dekket dine reiseutgifter etter statens satser til/fra din folkeregistrerte bostedsadresse og på den for statens hurtigste og rimeligste måte. Ta med eventuelle kvitteringer for utlegg du har på reisen.
Hva skal jeg ha med meg?
Skal du på grunnkurs får du utdelt uniform og alt utstyr, inkludert ullundertøy, innsatsuniform, støvler og hodeplagg.
For befal gjelder: Ta med alt utlevert PU, og gjennomfør KTI-kontroll på dette i god tid før kurset.
Vær oppmerksom på at du skal ha med deg uniformen og alt utstyret hjem i utlevert bag og ryggsekk. Det er ikke uniformplikt utenom undervisning. Pakk med sivilt tøy for bruk på kveldtid og helg, og ta med toalettsaker. Det er muligheter for trening etter endt undervisning.
Overnatting og måltider
Vi har rom med plass til to-fire personer i køyeseng, med felles toalett og dusj på rommet. Du vil få utlevert sengetøy og håndkle. Du har tilgang til vaskemaskin og tørketrommel under oppholdet. Kursdeltakerne er selv ansvarlige for rengjøring av sine rom under kurset.
Vi serverer tre måltider i spisesalen; frokost, lunsj og middag. Spisesalen er også åpen på kveldstid, slik at du kan smøre deg kveldsmat.
Vi har åpens kioskutsalg mandag og onsdag mellom klokken 19:00 - 22:30. Her får du kjøpt mineralvann, snacks og søtsaker.
Har du behov for særskilt kost, må du ha med deg legeerklæring på dette. Legeerklæringen leveres til kjøkkenet ved kursstart. Vi ber deg samtidig ta kontakt på e-post senest 7 dager før kursstart, slik at vi har riktige råvarer klar.
Ved behov for endret kost i forhold til religion eller livssyn, ta kontakt med oss om dette på e-post senest 7 dager før kursstart, slik at vi har riktige råvarer klar.
Ønsker du mer informasjon?
Ta kontakt med oss på telefon 61 14 10 00 (hverdager 09:00 - 14:30) eller på e-post
Hvordan får jeg dekket tapt arbeidsinntekt?
Les mer om lønn og godtgjøring på denne siden.
Midlertidig fritak fra kurs
Tjenestepliktige kan søke om fritak fra kurs og øvelser. I noen tilfeller må søknad komme fra din arbeidsgiver. Det gjelder for søknad om fritak hvis du har en sentral funksjon i virksomhet som ivaretar kritiske samfunnsfunksjoner eller er ansatt i nødetatene. For de øvrige fritaksgrunnene søker du selv, se nærmere informasjon på Lovdata.
Det er det enkelte sivilforsvarsdistrikt som behandler søknader om fritak fra kurs og øvelser. Ved fritak fra kurs vil man på et senere tidspunkt bli innkalt til et tilsvarende kurs.
Søknad om midlertidig fritak fra kurs skal inneholde nødvendige opplysninger og dokumentasjon. Søknaden skal sendes til Sivilforsvaret uten ugrunnet opphold etter at du har mottatt en innkalling til kurs. Jfr. Sivilforsvarsforskriften §19. Grunner som kan gi midlertidig fritak kommer frem av sivilforsvarsforskriften §§ 20 til 29.
Du søker midlertidig fritak fra kurset ved å fylle ut svarskjema du mottok sammen med innkallingen. Oppstår det en situasjon etter at du har besvart innkallingen kan du benytte søknadsskjema Siv- 1014 søknad om midlertidig fritak som du finner du på altinn.no og på skjemasiden på sivilforsvaret.no